Skip to content

Teater Trollslända

Om Oss

Historik

2014

Teater Trollsländas verksamhet startade i augusti med arbetet till vikingaföreställningen “Odens Öga”, vilken var en samproduktion med Västsvensk Arkeologi.

2015

“Odens Öga” hade premiär i den 23:e januari 2015 och godkändes för Västra Götalands Kulturkatalog. Föreställningen gjordes senare även i en färöisk version med Soley Danielsen som skådespelare och Magnus Palm som regissör.

En Fauns Död” hade premiär den 8:e maj. Detta var en föreställning för vuxna om den galne och genialiska dansaren Nijinsky.

Nils Holgersson” hade nypremiär den 4:e juni. Eftersom den godkänts för katalogen redan 2006, kom det med i Västra Götalands Kulturkatalog utan ytterligare bedömning.

Jag är en pojke med tur” hade premiär den 4:e december.

2016

Under detta år hade vi inga premiärer, utan fokuserade på att spela våra fyra föreställningar. Vi beviljades även 110 000 kr av Lidköpings Kommun till ett nio månader långt integrationsprojekt där flyktingar, invandrare och svenskfödda tillsammans satte upp Shakespeares Stormen. Vi erhåller detta år kommunalt verksamhetsbidrag från Lidköpings kommun.

2017

Förutom att vi fortsätter spela våra föreställningar så genomför vi under våren ytterligare ett stort pedagogiskt projekt på uppdrag av Lidköpings kommun – denna gång dramatiserade sagor om rymden av och med en förskoleklass på ca 30 barn.

I maj avslutas både rymdsagorna och integrationsprojektet med offentliga föreställningar. Vi även erhåller detta år kommunalt verksamhetsbidrag från Lidköpings kommun.

Under juni månad flyttar Teater Trollslända till Götene kommun.

Personal

Överst
Secured By miniOrange